Как заваривать чай – общие рекомендации

kak-zavarivat-chay-obschie-rekomendacii.jpg

Чай является любимым напитком многих. Для того, чтобы его аромат и вкус полностью раскрылся, а чаепитие принесло максимум довольствия, необходимо знать, как заваривать чай правильно. Итак, выбираем из предлагаемых вариантов (которых на полках супермаркетов немало) именно тот, который Вам по душе, и приступаем к таинственной процедуре. Остановимся на некоторых общих рекомендациях.

Вода – основа успеха

Для заваривания чая необходимо правильно подобрать воду. Идеальный вариант – вода из источника. Если возможности добыть такую воду нет, то следует заранее заняться подготовкой обычной водопроводной – очистить ее с применением фильтра или отстоять в течение нескольких часов в широкой открытой посуде. Не подойдет для заваривания чая жесткая вода. Определить в домашних условиях жесткость воды довольно сложно, поэтому лучше в любом случае смягчить ее – хуже от этого не станет. Для смягчения воды рекомендуется добавить в нее щепотку соли, пищевой соды или же сахара (но только что-то одно!).

Подбираем «правильную» посуду

Перед тем, как заваривать чай, нужно подготовить соответствующую посуду. Чайник, предназначенный для заваривания чая, не должен быть металлическим. Предпочтение следует отдать фарфорому заварнику, в крайнем случае – подойдет и стеклянный. Подмечено, что вкус чая, приготовленного в фарфоровой и стеклянной посуде, заметно отличается. Поэтому, если Вы хотите получить ароматный напиток, придется потратиться на покупку «правильного» заварника. Новый заварочный чайник обязательно нужно хорошо вымыть и просушить.

Кипячение воды – ловим момент

Для того, чтобы максимально сохранить все полезные свойства чая, получить наиболее полный аромат и насыщенный вкус, необходимо правильно нагреть воду для его заваривания. Специалисты рекомендуют доводить воду до кипения так называемым «белым ключом» - это тот момент, когда большое количество маленьких пузырьков со дна чайника начинают подниматься наверх. Если вода будет кипеть долго, то она не только разрушит химический состав чая и не раскроет полностью букет, но и станет довольно вредной для человеческого организма. Поэтому внимательно следите и старайтесь поймать нужный момент закипания.

Количество заварки

Общие рекомендации – при заваривании чая нужно брать заварку из расчета – ложка (чайная) на каждую чашку, плюс дополнительно – 1 ложка на чайник. Такой расчет позволит получить чай средней крепости. В зависимости от сорта чая, а также от личных предпочтений количество заварки может изменяться.

Для того, чтобы ничего не упустить и сделать все правильно, мы составили для Вас инструкцию, в которой четко прописали, как заваривать чай.

При копировании материалов журнала Omadam.ru обязательно указывайте источник и ссылку!

Комментарии:

moncler outlet
2018-06-29 16:30
I precisely desired to say thanks all over again. I am not sure the things I might have taken care of in the absence of those techniques shown by you regarding my problem. It had been a very hard scenario in my opinion, but spending time with this expert fashion you solved that made me to jump for joy. I will be thankful for the service and in addition hope that you are aware of a powerful job you are always putting in training the rest through the use of your site. Probably you have never encountered any of us.
nike x off white
2018-06-29 11:16
I definitely wanted to make a  note to say thanks to you for those unique guidelines you are posting at this site. My extended internet look up has finally been honored with extremely good strategies to write about with my company. I would say that we visitors are unquestionably fortunate to dwell in a fantastic network with  many special people with interesting guidelines. I feel pretty privileged to have seen the website page and look forward to so many more fabulous minutes reading here. Thanks a lot once again for everything.
lebron 15
2018-06-29 05:29
Thanks for your own labor on this website. My mom takes pleasure in doing investigations and it is obvious why. Most of us know all regarding the powerful tactic you deliver insightful tips and hints by means of this web blog and as well invigorate participation from others on that content while our own girl is without question discovering a lot of things. Take advantage of the remaining portion of the new year. You're doing a pretty cool job.
lebron 14
2018-06-29 01:16
Thanks so much for giving everyone a very wonderful possiblity to read from here. It is usually so cool and packed with amusement for me and my office peers to search your website the equivalent of 3 times per week to study the new secrets you will have. And definitely, I am also always motivated considering the tremendous information you serve. Some 4 areas in this posting are really the most efficient I've ever had.
yeezy boost 350
2018-06-28 21:12
Thank you for all your valuable effort on this web page. My aunt really likes conducting investigation and it's easy to understand why. We hear all of the compelling tactic you make powerful things via the web site and foster participation from some other people on that issue plus my simple princess is certainly discovering a whole lot. Take advantage of the remaining portion of the year. You're the one doing a pretty cool job.
yeezys
2018-06-28 18:17
I'm also writing to make you understand what a notable experience my cousin's daughter encountered reading through your blog. She discovered lots of issues, which included what it is like to possess an awesome teaching style to let many more just know precisely selected multifaceted topics. You really exceeded my desires. Thanks for offering these powerful, trustworthy, explanatory and fun guidance on the topic to Ethel.
links of london sale
2018-06-28 15:09
I just wanted to post a brief message to thank you for the superb tips and hints you are giving at this website. My prolonged internet lookup has finally been honored with wonderful tips to share with my relatives. I would repeat that most of us readers are definitely blessed to be in a superb website with  many perfect people with very beneficial plans. I feel quite grateful to have used your entire webpage and look forward to so many more exciting times reading here. Thank you once more for all the details.
chrome hearts online
2018-06-28 09:57
Thanks so much for giving everyone an extremely spectacular opportunity to read articles and blog posts from this website. It is usually so pleasurable and stuffed with fun for me personally and my office acquaintances to search your blog more than 3 times weekly to find out the fresh secrets you have got. And of course, I am also at all times contented for the surprising advice served by you. Some 1 tips on this page are clearly the most impressive we have all had.
adidas stan smith uk
2018-06-28 04:33
I intended to create you one very little note in order to thank you so much once again on the unique pointers you have shown on this site. It is  particularly generous with you to convey extensively what exactly a lot of people could possibly have distributed for an e book to help make some bucks for their own end, precisely given that you might well have tried it in the event you considered necessary. The creative ideas additionally acted to provide a great way to know that other individuals have the identical fervor much like my own to see way more in regard to this problem. I'm sure there are lots of more fun instances up front for individuals who read through your website.
hogan outlet
2018-06-27 19:19
My husband and i felt absolutely comfortable that Emmanuel could finish up his analysis with the ideas he was given out of your web pages. It's not at all simplistic to just possibly be giving freely hints which usually most people may have been selling. And we all discover we have the writer to appreciate for that. The explanations you have made, the easy web site navigation, the friendships you assist to instill - it's most incredible, and it's making our son and us recognize that the idea is amusing, which is certainly highly indispensable. Many thanks for the whole lot!

Оставить комментарий: